Uutiskirje 1/2023

Ajankohtaista

Euroopan komissio tiedottaa alueiden osaamisen edistämisestä

Euroopan komissio on julkaissut ensimmäisen tiedonannon koskien alueiden osaamisen edistämisestä osana Euroopan osaaminen -teemavuotta. Aloite koskee osaamisen ylläpitämistä ja edistämistä alueilla tukemalla niitä osaavan työvoiman houkuttelussa sekä kouluttamisessa. Tiedotteen yhteydessä julkaistiin myös väestönmuutoksen vaikutusten raportti.  Lue lisää
Digitaalinen vuosikymmen 2030 –ohjelma käynnistyy

Euroopan komissio on tiedottanut ensimmäisistä tarkemmista toimenpiteistä kohti tavoitetta Euroopan digitalisaatiosta vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteiden saavuttamiseksi on laadittu EU-maiden yhteistyö- ja seurantamenetelmä. Toimenpiteet ohjaavat jatkossa EU-maiden digipolitiikkaa ja Euroopan komissio raportoi EU-laajuisesta edistymisestä vuosittain. Lue lisää
EIT Campus kokoaa yhteen EIT:n koulutustarjontaa

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti (EIT) on avannut uuden EIT Campus -verkkoalustan, joka kokoaa yhteen EIT:n ja sen yhdeksän osaamis- ja innovaatioyhteisön (EIT KIC) opiskelijoille ja ammattilaisille suunnattua koulutustarjontaa. EIT Campus -aloite tukee Euroopan osaamisen teemavuotta. Lue lisää
Uusi eurooppalainen Bauhaus –aloitteen edistymisraportti on julkaistu

Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteen ensimmäinen raportti esittelee aloitteen saavutuksia tähän mennessä. Vuonna 2021 julkaistu aloite on kerännyt laajan yhteisön ympäri EU:ta ja sille on nyt myönnetty lisärahoitusta. Lue lisää

 

Tapahtumia

25.-27. huhtikuuta 2023

Save the date: Clusters meet regions – East and North Finland.

Lue lisää

22.–23. kesäkuuta 2023

EUSEW 2023 – EU:n kestävän energian viikko.

Lue lisää

 

Julkiset kuulemiset

EU:n sähkömarkkinoiden rakenteen uudistamisen julkinen kuuleminen on käynnissä

Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen koskien EU:n sähkömarkkinoiden rakenteen uudistamista. Uudistus keskittyy kiireellisiin muutoksiin sähkömarkkinoiden rakenteessa, jolla myös tuetaan pitkän aikavälin energiasiirtymää EU:ssa. Julkinen kuuleminen on avoinna 13. helmikuuta asti. Lue lisää
Palautejakso kuvauslaitteiden ympäristövaikutuksia koskevasta aloitteesta on käynnissä

Kuvauslaitteiden kuten tulostimien ja mustepatruunoiden ympäristövaikutusten aloitteeseen on käynnissä palautejakso. Aloitteella pyritään laitteiden parempaan energia- ja resurssitehokkuuteen. Palautetta voi lähettää 20. helmikuuta asti. Lue lisää