Palautejakso avoimesta datasta ja julkisten tietoaineistojen saatavuudesta on käynnissä

Euroopan komissio on käynnistänyt palautejakson koskien avoimen datan ja julkisten tietoaineistojen saatavuuden säädösluonnosta. Aloitteella pyritään lisäämään julkisrahoitteisten tietojen saatavuutta uusia tietotuotteita ja innovaatioita varten.

Julkisten tietoaineistojen saatavuutta koskeva aloite vahvistaa luettelon julkisen sektorin hallussa olevista arvokkaista tietoaineistoista, joiden uudelleenkäytöllä voi olla merkittäviä yhteiskunnallisia tai taloudellisia hyötyjä. Aloitteen mukaan näiden tietoaineistojen tulisi olla saatavilla maksutta, koneellisesti luettavassa muodossa, sekä mahdollisuuksien mukaan useana keralla ladattavana tiedostona, eli ns. Bulk download.

Säädösluonnoksen palautejakso päättyy 21. kesäkuuta. Palautetta toivotaan erityisesti julkisen sektorin toimijoilta, tutkimusyhteisöiltä ja tietoaineistojen parissa työskenteleviltä. 

Lisätietoja:

Palautejakso