Open Science and Intellectual Property Rights -raportti on julkaistu

Euroopan komission teettämä Open Science and Intellectual Property Rights -raportti on julkaistu. Immateriaalioikeuksien hallinnan ja avoimen tieteen välinen positiivinen yhteisvaikutus on tärkeässä roolissa tutkimuksen tuottaman tiedon hyödyntämisessä.

Raportti tarjoaa päätöksentekijöille ja immateriaalioikeuksien kanssa työskenteleville toimijoille suosituksia miten avointa tiedettä voi edistää tekijänoikeuksia samalla suojaten, niin että tiedon jakaminen hyödyttää kaikkia osapuolia. Raportti lisäksi tarkastelee tieteellisten julkaisujen avointa saatavuutta ”niin julkisesti kuin mahdollista, niin suljetusti kuin on tarpeen” -periaatteella.

Lisätietoja:

Komission tiedote
Open Science and Intellectual Property Rights -raportti