Komissio on käynnistänyt strategisen vuoropuhelun EU:n maatalouden tulevaisuudesta 

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on käynnistänyt strategisen vuoropuhelun maatalous- ja elintarvikejärjestelmän tulevaisuudesta. Vuoropuhelussa keskeiset sidosryhmät keskustelevat hankkeen puheenjohtajan professori Peter Strohschneiderin johdolla maatalouden haasteista ja mahdollisuuksista, kuten viljelijöiden elintason takaamisesta, osaamisen ja innovoinnin hyödyntämisestä sekä maatalouden tukemisesta vihreän siirtymän puitteissa. 

Vuoropuhelun aloituskokous järjestetään vuoden 2024 alussa. Prosessiin osallistuvat myös neuvosto ja parlamentti. Prosessin myötä pyritään muodostamaan yhteinen visio EU:n maatalous- ja elintarvikealan tulevaisuudesta.  

Lisätietoa 

Komission lehdistötiedote