Euroopan investointirahasto tukee hiilenpoistoa edistävää rahastoa 150 miljoonalla eurolla 

Euroopan investointirahasto (EIR) on allekirjoittanut 150 miljoonan euron maksusitoumuksen hiilenpoistosta, uusiutuvan energian tuotantoa ja energiavarojen turvaamista edistävälle White Summit Capital Decarbonisation Infrastructure Fund II:lle (WDIF II). Projektin takaajana on InvestEU-ohjelma. 

Rahoituksen odotetaan edistävän EU:n tavoitteita, kuten puhtaaseen energiaan siirtymistä ja ilmastonmuutoksen seurauksiin puuttumista. WDIF II:n kokonaisrahoitustavoite on 500 miljoonaa euroa, jolla tuetaan eurooppalaisten infrastruktuuriyritysten kehitystä. Se sijoittaa kymmeneen yritykseen, jotka keskittyvät uusiutuvien energioiden integraatioon, kestävään liikenteeseen ja teollisuuden hiilenpoistoon. 

Lisätietoja 

Komission lehdistötiedote