Komissio pyytää kiinnostuksenilmauksia Kriittisten lääkkeiden allianssiin liittymisestä 

Euroopan komission terveyshätätilanteiden valmiusviranomainen (HERA) pyytää kiinnostuksenilmaisuja Kriittisten lääkkeiden allianssiin liittymisestä. Allianssi on konsultoiva elin, joka on perustettu osana toimia kriittisten lääkkeiden pulan ehkäisemiseksi ja korjaamiseksi.

Allianssin tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä komission, jäsenvaltioiden hallitusten ja kansalaisyhteiskunnan välillä lääkepulan ratkaisemiseksi. Allianssi tunnistaa lääkkeiden ja niiden tuotantoon ja innovointiin liittyviä haasteita ja toimenpiteitä sekä luo poliittisia, taloudellisia ja valmistukseen liittyviä suosituksia. Huomiota kohdistetaan erityisesti lääkkeisiin, joilla on suurin lääkepulan riski ja merkittävin vaikutus terveydenhoitojärjestelmille ja potilaille.

Allianssi on avoin kaikille yrityksille, organisaatoille, jäsenvaltioille, viranomaisille, kansalaisyhteiskunnalle, terveydenhuollon ammattilaisille, potilaille, kuluttajille sekä muille sidosryhmille, EU-elimille ja virastoille.

Allianssi toimii viisi vuotta. Se aloittanee työnsä tulevana keväänä ja julkaisee ensimmäiset suosituksensa syksyllä.

Lisätietoa

Kiinnostuksenilmauslomake

Komission lehdistötiedote