Belgia aloittaa EU:n neuvoston puheenjohtajuutensa

Belgian puoli vuotta kestävä EU:n neuvoston puheenjohtajakausi on alkanut. Kauden prioriteeteiksi on asetettu oikeusvaltioperiaatteen, demokratian ja yhtenäisyyden puolustaminen, kilpailukyvyn vahvistaminen, vihreän ja oikeudenmukaisen siirtymän toteuttaminen, sosiaali- ja terveysalan asialistan vahvistaminen, ihmisten ja rajojen suojeleminen sekä globaalin Euroopan edistäminen. 

Prioriteetit pohjautuvat neuvoston puheenjohtajakolmikon yhteiseen 18 kuukauden ohjelmaan, jossa painotetaan EU:n kilpailukyvyn parantamista, oikeudenmukaista kaksoissiirtymää sekä kansainvälistä yhteistyötä ja turvallisuutta. Puheenjohtajakolmikossa ovat Belgian lisäksi sen edeltäjä Espanja ja seuraaja Unkari. 

Belgian puheenjohtajuuskauden verkkosivut 

Lisätietoa neuvoston puheenjohtajuudesta