Suonenjoen mansikalle on myönnetty EU:n suojattu maantieteellinen merkintä

Euroopan komissio on myöntänyt Suonenjoen mansikalle suojatun maantieteellisen merkinnän (Protected Geographical Indication, PGI). EU:n maantieteellisillä merkinnöillä suojataan tuotteita, jotka ovat peräisin tietyltä alueelta. Merkinnällä annetaan tuotteelle laatutakuu, joka perustuu tuotteen maantieteelliseen alkuperään.

Suojatun maantieteellisen merkinnän saaminen edellyttää, että tuotteen vähintään yksi tuotanto- tai valmistusvaiheesta tapahtuu kyseisellä alueella. Suonenjoen mansikan osalta merkintä koskee Pohjois-Savossa Suonenjoella ja sen naapurikunnissa, viljeltyjä mansikoita.

Suojatun maantieteellisen merkinnän listalla on tällä hetkellä 1655 tuotetta. Kaikki tuotteet löytyvät EU:n maantieteellisten merkintöjen eAmbrosia -rekisteristä.

Lisätietoa:

Komission lehdistötiedote

eAmbrosia -rekisteri