Alueellisten innovaatiolaaksojen ensimmäinen hakuaika keräsi lupaavan määrän hakemuksia

Euroopan komission alueellisia innovaatiolaaksoja koskevan aloitteen (Regional Innovation Valleys, RIV) ensimmäinen hakuaika päättyi 17. lokakuuta. Hakemuksia tuli yli 50 kappaletta ja osallistujia oli lähes 1000 yhteensä 25:sta jäsenmaasta ja 6:sta kumppanimaasta.

Aloitteen tarkoituksena on edistää EU:n alueiden välistä innovaatiotoimintaa ja vahvistaa innovaatioekosysteemien kehittämistä. Tavoitteena on tunnistaa 100 Euroopan aluetta, jotka ovat sitoutuneet vahvistamaan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan investointejaan ja toimintapolitiikan koordinoimista.

Alueiden välisen innovaatiotoiminnan edistämiseksi Euroopan komissio avasi keväällä 2023 yhteensä 122 miljoonan euron rahoitushaun, johon sisältyivät European Innovation Ecosystems -ohjelman ja Interregional Innovation Investments Instrument (I3) -haut. Molemmissa hauissa havaittiin Euroopan alueiden tasapainoista osallistumista.

Yhteensä molempiin hakuihin tuli 57 hakemusta, joista 8 annettiin European Innovation Ecosystems -ohjelman ”Implementing co-funded action plans for connected regional innovation valleys” teemaisessa haussa ja 49 Interregional Innovation Investments Instrument (I3) -ohjelman haussa.

Hakemuksien arviointi suoritetaan kuluvan lokakuun ja helmikuun 2024 aikana, ja tulokset on määrä julkaista maaliskuussa 2024.

Lisätietoja:

Komission tiedote