240 miljoonan euron rahoitushaku digitaalisten yhteyksien käyttöönoton edistämiseen

Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility, CEF) -välineen digitaalisuusohjelman kolmas rahoitushaku on avattu. Rahoitushaku on arvoltaan yli 240 miljoonaa euroa, ja sillä on tarkoitus edistää digitaalisten yhteyksien käyttöönottoa. Euroopan terveys- ja digitaalialan toimeenpanovirasto (European Health and Digital Executive Agency, HaDEA) osallistuu rahoitukseen 51-100 miljoonalla hankkeiden teemasta riippuen. Yksi rahoitushakuun kuuluvista teemoista on 5G:n kattavuus maantie-, rautatie- ja meritieverkostoilla, jonka arvo on 100 miljoonaa euroa. Hakuaika päättyy 17. tammikuuta 2024.

Rahoitushakuun liittyen järjestetään virtuaalinen infotilaisuus 26.10 klo 9.30-13.20 CET, jota voi seurata komission verkkosivujen kautta.

Lisätietoa:

Komission tiedote