Alueellisten innovaatiolaaksojen aloite – kartta kiinnostuksenilmaukseen vastanneista alueista

Maaliskuussa 2023 avattu kiinnostuksenilmaus Euroopan komission aloitteeseen alueellisista innovaatiolaaksoista (Regional Innovation Valleys, RIV) sulkeutui 18. syyskuuta. Kiinnostuksen innovaatioalueeksi antoi määräaikaan mennessä yhteensä 64 Euroopan aluetta.

Suomesta kiinnostuksenilmaukseen vastasi NUTS 2 -tason suuralueena Itä- ja Pohjois-Suomi sekä Länsi-Suomi ja Uusimaa. Kaikki kiinnostuksenilmaukseen vastanneet alueet löytyvät komission julkaisemasta interaktiivisesta kartasta, josta käy ilmi muun muassa alueiden luokitus innovaatioalueena (johtava, vahva, keskitason tai kehittyvä innovaatioalue) sekä alueiden pääteemat alueellisina innovaatiolaaksoina. Kartan tarkoituksena on auttaa alueita tunnistamaan mahdollisia innovaatiotoiminnan kumppanuuksia ja tukea eurooppalaisten innovaatioekosysteemien kehittämistä.

Lisäksi toukokuussa avatut RIV-aloitteeseen liittyvät Horisontti Eurooppa ja I3-ohjelmien rahoitushaut ovat auki 17. lokakuuta asti.

Lisätietoa: 

Kartta kiinnostuksenilmaukseen vastanneista alueista

Komission lehdistötiedote

Horisontti Euroopan rahoitushaku

I3-rahoitushaku (strand 1)