NATO:n DIANA-ohjelman ensimmäinen rahoitushaku on käynnissä

Pohjois-Atlantin puolustusliitto NATO on avannut DIANA-ohjelman (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) ensimmäisen pilottihaasteohjelman rahoitushaun. DIANA-ohjelmalla tuetaan puolustusalan innovaatiotoiminnan kiihdyttämistä ja alan tutkimustoiminnan ja operatiivisen puolen yhteistyötä. Tavoitteena on avata useita pilottihaasteohjelmien rahoitushakuja, joilla tuetaan puolustus- ja turvallisuusalan kaksikäyttöisten ratkaisujen kehittämistä. Ensimmäinen rahoitushaku koostuu kolmesta teemasta:  

  • Sensing and Surveillance 
  • Energy resilience  
  • Secure Information Sharing  

 

Rahoitushaussa valitaan 10 yritystä jokaisesta teemasta, joita tuetaan 100 000 eurolla. Lisäksi kuuden kuukauden jälkeen joukosta valitaan 3 yritystä, jotka voivat saada 300 000 euron lisätuen. Rahoitushakuun voivat osallistua myös yritysryhmät. Rahoitushaku on auki 25. elokuuta asti.  

Lisätietoja: 

DIANA-ohjelman verkkosivut ja hakuilmoitus