Uutiskirje 2/2023

Ajankohtaista

Euroopan komissio on julkaissut vihreän kehityksen ohjelman teollisuussuunnitelman

Euroopan komissio on julkaissut vihreän kehityksen ohjelman teollisuussuunnitelman, jonka tarkoitus on parantaa Euroopan hiilineutraalin teollisuuden kilpailukykyä ja edistää teollisuuden siirtymää ilmastoneutraaliuteen. Suunnitelmalla linjataan myös yleistä ilmastoneutraalin teollisuuden toimintaympäristöä, joka on edellytys EU:n kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.  Lue lisää

Euroopan komissio ehdottaa asteittaisia hiilidioksidipäästötavoitteita uusille raskaille hyötyajoneuvoille

Euroopan komissio on julkaissut ehdotuksen koskien uusien raskaiden hyötyajoneuvojen kuten kuorma-autojen sekä kaupunki- ja kaukoliikenteen linja-autojen hiilidioksidipäästönormeja, jotka ovat nykyisin peräisin vuodelta 2019. Ehdotuksella pyritään pienentämään tämän liikenteenosuuden päästöjä asteittain tiukentuvilla hiilidioksidipäästönormeilla. Lue lisää

Interregional Innovation Investments (I3) -ohjelman vuosien 2023–2024 työohjelma on julkaistu

Euroopan innovaationeuvoston ja pk-yritysasioiden toimeenpanovirasto (European Innovation Council and SMEs Executive Agency, EISMEA) on julkaissut Interregional Innovation Investments (I3) -ohjelman 2023–2024 työohjelman. Ohjelmalla pyritään tukemaan alueiden välistä innovaatioyhteistyötä sekä tasoittamaan alueiden välisiä kehityseroja. Vuoden 2023 toisella neljänneksellä on määrä julkaista uusia rahoitushakuja liittyen digitaalisen ja vihreän siirtymän sekä älykkään valmistamisen teemoihin. Lue lisää

Tapahtumia

2. maaliskuuta 2023

Virtuaalinen Horisontti Eurooppa: ERC – infotilaisuus

Lue lisää

15. maaliskuuta 2023

Europe, let’s cooperate! 2023 -alueiden välinen yhteistyöfoorumi

Lue lisää

22.-24. maaliskuuta 2023

Summit of Barents Euro-Arctic Indigenous Sámi People

Lue lisää

28. maaliskuuta 2023

The 8th Annual Future of Transport Conference 2023 – tilaisuus Brysselissä

Lue lisää

Julkiset kuulemiset

Julkinen kuuleminen tuotteiden kestävyysprioriteeteista on käynnissä

Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen EU:ssa myytäville tuotteille laadittavista suorituskyky- ja tietovaatimuksista. Ehdotus tuotteiden sääntelykehyksen laatimisesta pohjautuu EU:n vihreän kehityksen ohjelmaan ja kiertotalouden toimintasuunnitelmaan. Ehdotuksessa on mukana laajalti eri jalostusasteen tuotteita, kuten rautaa, terästä, kemikaaleja, tekstiilejä ja huonekaluja. Julkinen kuuleminen on auki 25. huhtikuuta asti. Lue lisää

Julkinen kuuleminen oppimista koskevan liikkumisen lisäämisestä EU-maiden välillä

Euroopan komissio pyytää palautetta koskien opiskelun ja opettamisen liikkuvuuden lisäämistä EU-maiden välillä. Aloitteella pyritään tunnistamaan oppimisen liikkuvuuteen liittyviä esteitä ja kartoittaa toimia niiden ratkaisemiseen, jotta yhä useammalla olisi mahdollisuus suorittaa opintoja ja harjoitteluja, sekä opiskella oppisopimuksella tai opettaa toisessa EU-maassa. Julkiseen kuulemiseen voi vastata 3. toukokuuta asti. Lue lisää