24.11. korkean tason Into the Woods -tapahtuman aiheena metsien rooli hyvien elinympäristöjen rakentamisessa

Suomen valtio, Euroopan komissio, Ruotsi ja Viro järjestävät 24. marraskuuta kello 9:00 CET alkaen korkean tason Into the Woods -tapahtuman Suomen luontokeskus Haltiassa, Espoossa.  

Keskustelujen aiheena on metsien rooli hyvien elinympäristöjen rakentamisessa. Avauskeskustelussa mukana ovat pääministeri Sanna Marin, Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen, Viron pääministeri Kaja Kallas ja Ruotsin varapääministeri Ebba Busch. 

Kolmessa rinnakkain pidettävässä paneelikeskusteluissa keskustelemassa ovat muun muassa Euroopan energiakomissaari Kadri Simson, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen. Paneelikeskustelujen teemoina ovat Future of forests, Building a carbon neutral Europe with wood ja Architecture inspired by nature. Tapahtuman viimeisessä tilaisuudessa eri sidosryhmät esittävät näkemyksiään. 

Into the Woods -tapahtuma on osa Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitetta, joka on Euroopan komission ympäristö-, talous- ja kulttuurihanke. Sen tavoitteena on yhdistää muotoiluun, kestävään kehitykseen, saavutettavuuteen, kohtuuhintaisuuteen ja investointien suuntaamiseen liittyvät näkökohdat kaupunki- ja aluesuunnittelussa. Hankkeen tarkoituksena on tukea Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa. 

Tapahtumaa voi seurata virtuaalisesti sen verkkosivuilla. Rekisteröitymistä ei edellytetä. Tilaisuus on englanniksi.  

Lisätietoja: 

Tapahtuman verkkosivut