Euroopan komission Suomen-edustuston ilmastoaiheinen seminaari vihreästä siirtymästä

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Euroopan komission Suomen-edustuston ilmastoaiheinen seminaari vihreästä siirtymästä

29.2. @ 08:30 14:00

Komission näkemys EU:n ilmastotavoitteiksi vuodelle 2040 – vihreän siirtymän vauhdittaminen matkalla kohti ilmastoneutraaliutta vuoteen 2050 mennessä

Euroopan komission Suomen-edustusto järjestää ilmastoaiheisen seminaarin 29. helmikuuta 2024 klo 8.30-14.00 Helsinki Congress Paasitornissa ja etänä (lähetys klo 9-12.30). Seminaarissa keskustellaan 6. helmikuuta 2024 annetusta ilmastotavoitteita koskevasta komission tiedonannosta ja sen merkityksestä Suomen ilmastopolitiikalle. Tiedonannossa ehdotetaan vuoteen 2040 ulottuvaa unionin laajuista välitavoitetta vuodelle 2050 asetetun EU:n ilmastoneutraaliustavoitteen saavuttamiseksi.

Seminaarin pääpuhujina ovat komission ilmastotoimien pääosaston edustaja ja Suomen ilmastopaneelin uusi puheenjohtaja Jyri Seppälä. Kolmessa paneelikeskustelussa pureudutaan ilmastopolitiikan sekä yhteiskunnallisesta ja teknisestä näkökulmasta EU:n päästökauppaan ja vuoden 2050 ilmastoneutraaliustavoitteeseen sekä energiapolitiikkaan, maan- ja metsienkäytön (ns. Land Use, Land-Use Change and Forestry LULUCF) ilmastovaikutuksiin sekä osaamiseen ja reiluun siirtymään. Lopuksi paikan päällä on tarjolla lounas vapaan seurustelun merkeissä. Tilaisuuden juontaa toimittaja ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi.

Komission tiedonannot

Komissio julkaisi 6. helmikuuta 2024 tiedonannon suosituksesta päästövähennystavoitteeksi vuodelle 2040 ilmastoneutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä. Voit lukea tiedonannon tämän linkin kautta.

Komissio julkaisi myös tiedonannon keinoista ottaa talteen, varastoida ja hyödyntää hiiltä kestävästi ilmastoneutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä. Voit lukea tiedonannon tämän linkin kautta.

Ohjelma
 

8:30Ovet avautuvat, ilmoittautuminen, aamupala
9:00Seminaari ja lähetys alkavat
 AvaussanatIsmo Ulvila, tiedotuspäällikkö, Euroopan komission Suomen-edustusto
 Pääpuhuja 1The Directorate-General for Climate Action
 Pääpuhuja 2Jyri Seppälä, Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja
 Paneeli 1 – EU:n päästökauppa, energiapolitiikka ja vuoden 2050 ilmastoneutraaliustavoiteJukka Leskelä, toimitusjohtaja, Energiateollisuus ry
Kaisa Kosonen, Climate Expert and Senior Political Advisor, Greenpeace Nordic
Kati Ruohomäki, Johtava asiantuntija, energia ja ilmasto, Elinkeinoelämän keskusliitto
Juhani Damski, kansliapäällikkö, YmpäristöministeriöKati Kulovesi, kansainvälisen ympäristöoikeuden professori, Ilmastopaneeli
10:45Tauko
11:05Seminaari ja lähetys jatkuvat
 Paneeli 2 – Maankäyttö ja metsänielut (LULUCF)Raisa Mäkipää, tutkimusprofessori, Luonnonvarakeskus
Hanna Aho, Ilmastoasiantuntija, Suomen luonnonsuojeluliitto
Heikki Granholm, luonnonvaraneuvos, Maa- ja metsätalousministeriöKaroliina Niemi, metsäjohtaja, Metsäteollisuus
 Paneeli 3 – Reilu siirtymä ja osaaminenPiia Rekilä, yhteiskunta-asioiden päällikkö, Akava
Pia Björkbacka, johtava asiantuntija, ilmasto ja kestävä kehitys, SAK
Anssi Kainulainen, asiantuntija, MTKYrityksen edustaja
 PäätössanatMaria Blässar, Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö
12:30Seminaari ja lähetys päättyvät
 Lounas, verkostoitumista
14:00Tilaisuus päättyy

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin. Ohjelma täydentyy lähiaikoina.

Lisätietoja

Seminaari järjestetään Helsinki Congress Paasitornissa Sirkus-tilassa (0. krs, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki) ja etänä. Linkki tapahtuman lähetykseen toimitetaan sähköpostitse tapahtumaan ilmoittautuneille ennen tapahtumaa. 

Mahdolliset kysymykset tapahtumaan liittyen voi esittää sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Saavutettavuus

Tapahtumatila ja sinne kulku on esteetön ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee esteetön wc. Tapahtumatilaan on mahdollista saada induktiosilmukka tilauksesta. Voit esittää lisätoiveita saavutettavuuten liittyen ilmoittautumisen yhteydessä Terveiset järjestäjälle-kohdassa.

Toista pääpuhujaa lukuun ottamatta tilaisuus on suomenkielinen sekä kaikille avoin ja maksuton. Sekä läsnä- että etäosallistujien pitää rekisteröityä etukäteen. Ilmoittaudu tapahtumaan tämän linkin kautta viimeistään 16.2.