Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Kulttuuri ja luovat alat | 21.05.2015

Luova Eurooppa -ohjelman info- ja verkostoitumistapahtumia

Kulttuuri-, media- ja luoville aloille omistetun Luova Eurooppa -ohjelman yhteistyöhankkeiden seuraava haku päättyy 7. lokakuuta 2015. Luovan Euroopan hallinnoinnista, hakukierrosten järjestämisestä ja hankkeiden valinnoista vastaa EACEA-toimeenpanovirasto (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency), joka julkaisee hakumateriaalit heinäkuussa verkkosivuillaan.

Hankevalmistelun tukena kannattaa hyödyntää ajankohtaisia info- ja verkostoitumistapahtumia. Oulussa järjestetään 4.6. infopäivä kulttuurin ja luovien alojen kansainvälisistä rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuuden ohjelmassa HaiArt ry:n ja Oulun Sarjakuvakeskuksen toimijat kertovat hankekokemuksistaan ja Pohjoismainen kulttuuripiste sekä kansainvälisen liikkuvuuden keskus CIMO esittelevät kulttuurialan kansainvälisen yhteistyön rahoitusmahdollisuuksia. Tapahtumaan voi ilmoittautua 29.5. mennessä osoitteeseen kulttuuri(at)cimo.fi.

Latvian Luova Eurooppa -yhteyspiste puolestaan kutsuu kulttuuritoimijoita Pohjoismaista ja Baltian maista Luova Eurooppa -infopäivään ja verkostoitumistilaisuuteen Riikaan 8. kesäkuuta. Tapahtumassa Euroopan komission edustajat kertovat Luova Eurooppa -ohjelman rahoitusmahdollisuuksia ja Baltian sekä Pohjoismaiden kulttuuripisteet esittelevät toimintaansa. Lisäksi tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua ja verkostoitua muihin alueen kulttuuritoimijoihin. Tapahtumaan voi ilmoittautua 1.6. mennessä alla olevan linkin kautta.

Ohjelmasta kiinnostuneiden kannattaa myös hyödyntää Suomen Luova Eurooppa -yhteyspisteen neuvontapalvelut. Kulttuurin alaohjelman kohdalla palveluista vastaa CIMO, joka järjestää Helsingissä viikoilla 36 ja 37 hakemustyöpajat hakemusta suunnitteleville.

Lisätietoja:

Tiedote kansainvälisten rahoitusmahdollisuuksien infopäivästä Oulussa

Tiedote verkostoitumistapahtumasta Baltian alueen kulttuuritoimijoille Riikassa

Luova Eurooppa / Kulttuurin alaohjelman uutiskirje