Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Aluekehitys ja rajat ylittävä yhteistyö | 29.01.2015

Baltic solutions for renewable energy and sustainable transport -seminaariin etsitään Itämeri-alueen projekteja

Informal Baltic Sea Group -verkosto (iBSG), jonka ohjausryhmään Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto kuuluu, järjestää Brysselissä 15.6.2015 uusiutuvan energian ja kestävän liikenteen teemoja sivuavan seminaarin: Baltic solutions for renewable energy and sustainable transport - Initiatives for blue and green growth.

Euroopan unioni määritteli viime vuonna uudet energia- ja ilmastotavoitteet, joilla pyritään vauhdittamaan siirtymistä kohti tehokkaampaa, varmempaa ja kestävämpää energian käyttöä. Yksityinen sektori kohtaa suuria muutoksia energian jakelun ja kysynnän osalta esimerkiksi eri energiamuotojen suhteiden muuttuessa ja liikenteen kehittyessä. Mitä tämä tarkoittaa Itämeren alueella? Mitkä ovat ydinhaasteitamme ja miten niihin vastataan? iBSG-verkosto esittää toimintatapoja, parhaita käytäntöjä ja konkreettisia esimerkkejä Itämeren alueella toteutuneista projekteista keskittyen suurimpiin haasteisiin ja älykkäisiin ratkaisuihin uusiutuvan energian ja kestävän liikenteen saralla.

Seminaarin aamupäivän osiossa järjestetään myös Project Cafe, joka tarjoaa alueille mahdollisuuden esitellä osaamistaan. Mikäli sinulla on uusiutuvan energian tai kestävän liikenteen aloihin liittyvä hanke, jonka haluaisit tuoda tapahtumaan esille, ota yhteyttä Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistoon 20. maaliskuuta mennessä. 

Lisätietoja: 
Erityisasiantuntija Emmi Kallio