Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto

Ympäristö, energia ja liikenne | 20.01.2015

Rahoitushaku älykkäille kaupunkiratkaisuille

ERA-NET Smart Cities and Communities (ENSCC) -ohjelman rahoitushaku on avautunut. Hakuaikaa (pre-proposal) on 17.3.2015 saakka. Noin 26 miljoonan euron varoista rahoitetaan esimerkiksi infrastruktuuri-, tietoliikenne- ja energiahankkeita. Rahoitus muodostuu osittain Horisontti 2020 rahoituksesta ja kansallisesta rahoituksesta, josta Suomessa vastaa TEKES. 

Suomen rahoitus painottuu innovaatioihin ja yritykset ovat Tekesin rahoituksen pääkohderyhmä. Tekes voi rahoittaa myös kaupunkeja. Julkisen tutkimuksen rahoitus on mahdollista rinnakkaishankemallin mukaan, jos projekteissa on mukana yrityspartnereita Suomesta.

Myös ohjelmaa koskeva partnerihaku on avautunut. Alla olevan linkin takaa pääset sivulle, josta voit ladata partnerihakulomakkeen. Sen voi lähettää ohjelman sihteeristölle julkaistavaksi ERA NET Smart Cities and Communities LinkedIn -sivostolla ja JPI Urban Europe -nettisivuilla.

ENSCC-ohjelman painopisteet:
- Älykkäät integroidut energia- ja liikenneratkaisut
- Älykkäät työkalut ja palvelut integroiduille energia- ja liikenneratkaisuille
- Älykäs data, big data
- Älykäs hallinnointi ja älykkäät kansalaiset

Avoinna olevaan hakuun sovelletaan kaksiportaista hakumenettelyä. Ensimmäisessä vaiheessa konsortioita pyydetään jättämään ennakkoehdotus. Ennakkoehdotuksista valitaan jatkoon noin 50, jotka konsortiot työstävät kutsusta lopullisiksi hankehakemuksiksi.

Aikataulu:
1. Haku auennut 11.12.2014
2. Ennakkohakemusten jättäminen viimeistään 17.3.2015
3. Kutsut ennakkohakemusten täydentämiseen: toukokuu 2015
4. Lopullisen hakemuksen jättäminen viimeistään 15.9.2015
5. Rahoituspäätöket julkaistaan: joulukuu 2015/tammikuu 2016
6. Projektien aloitus: joulukuu 2015-maaliskuu 2016

Lisätietoja:
ENSCC Call
TEKES