Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Ympäristö, energia ja liikenne | 07.01.2015 

Euroopan unionin kestävän energian viikko 2015

Eurooppalainen kestävän energian viikko EUSEW (EU Sustainable Energy Week) järjestetään tänä vuonna 15.–19. kesäkuuta.

Viikon aikana järjestetään konferensseja Brysselissä sekä erilaisia muita tapahtumia ympäri Eurooppaa. Energia-alan toimijat voivat järjestää kestävän energian tapahtumia osana EUSEW-viikkoa omalla alueellaan, koko kesäkuun 2015 ajan. Tapahtuma voi olla esimerkiksi avointen ovien päivä, työpaja, näyttely tai ohjattu vierailukäynti. Tapahtumalle saa hallinnointiapua ja näkyvyyttä EUSEWin verkkosivuilla. Vuonna 2014 EUSEW-tapahtumia oli järjestämässä yli 1000 toimijaa eri puolilla Eurooppaa. 

Kestävän energian viikon yhteydessä järjestetään myös Sustainable Energy Europe Awards –kilpailu. Kilpailun tarkoituksena on esitellä parhaita EU:n energia- ja ilmastotavoitteita toteuttavia kestävän energian projekteja ja innovaatioita sekä niihin liittyviä hyviä käytäntöjä. Tänä vuonna Eurooppalaisesta kestävän energian palkinnosta kilpaillaan kolmessa eri kategoriassa, jotka ovat uusiutuva energia, energiatehokkuus sekä kaupungit ja alueet. Kilpailuun voi osallistua 28. helmikuuta 2015 saakka. Voittajat julkistetaan kesäkuussa Brysselissä.

Lisätietoa kestävän energian viikosta löytyy tapahtuman verkkosivuilta, joita päivitetään säännöllisesti tapahtuman lähestyessä.

Lisätietoa:

Kestävän energian viikon nettisivut
llmoittaudu tapahtumanjärjestäjäksi
Sustainable Energy Europe Awards –kilpailun osallistumisohjeet
Erityisasiantuntija Emmi Kallio: emmi.kallio@eastnorth.fi