Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Ympäristö, energia ja liikenne | 15.12.2014

Älykkäiden sähköverkkojen Smart Grids EU-projektihaku valmisteilla

Tekes valmistelee Euroopan komission kanssa yhdessä rahoitettavaa ERA-Net Smart Grids -hakua, jossa etsitään älykkäisiin sähköverkkoihin liittyviä projekteja, joissa on osallistujia kahdesta tai useammasta maasta. Haun aihealue tarkentuu vielä haun alkuun mennessä, mutta hakijoilta toivotaan esimerkiksi älykkäiden sähköverkkojen teknologioita, liiketoimintamalleja, markkinoita ja/tai käyttäjiä koskevia hakemuksia.

Helmikuussa 2015 käynnistyväksi kaavailtu haku on kaksivaiheinen, ja haun ensimmäisen vaiheen on tarkoitus aueta tammi-helmikuussa 2015. Hakemusten ensimmäisen vaiheen jättöpäivä tullee olemaan huhtikuun 2015 alussa. Hakemista suunnittelevien toimijoiden tulee ottaa huomioon, että Tekes voi tukea vain yrityksiä, ei siis tutkimuslaitoksia. Tukitaso määräytyy Tekesin normaalien käytäntöjen mukaisesti, jolloin avustustaso on yrityksen koosta ja hankkeen sisällöstä riippuen 25–65 % kustannuksista.

Haku on osa ERA-Net Smart Grids Plus -projektia, joka on yli kahdenkymmenen eurooppalaisen maan ja alueen yhteinen aloite, joka pyrkii aikaansaamaan älykkäisiin sähköverkkoihin liittyvää eurooppalaista yhteistyötä ja edistämään EU:n energiatavoitteiden saavuttamista. Ajantasaista tietoa hausta päivittyy pian projektin verkkosivuille.

Lisätietoa:
Uutinen hausta Tekesin verkkosivuilla
ERA-Net Smart Grids Plus -projektin verkkosivut
Suomen maakohtainen yhteyshenkilö Jussi Mäkelä, Tekes