Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Ympäristö, energia ja liikenne | 10.3.2021

EU Sustainable Energy Week järjestetään tänä vuonna 25.-29. lokakuuta

Euroopan komissio järjestää yhdessä energia-alan sidosryhmien edustajien kanssa virtuaalisen EU Sustainable Energy Week -tapahtuman 25.-29. lokakuuta. Konferenssissa keskustellaan uusiutuvista energianlähteistä ja tehokkaasta energiankäytöstä Euroopassa. Tapahtuman teema on tänä vuonna ´Kohti vuotta 2030: Euroopan energiajärjestelmän uudelleenmuotoilu´.

Päätapahtumassa ja siihen liittyvissä sivutapahtumissa keskustellaan kestävään energiaan liittyvistä kysymyksistä, uusista politiikan kehityssuunnista, parhaista käytännöistä ja kestävään energiaan liittyvistä ideoista. Konferenssi tarjoaa tietoa onnistuneista toimintatavoista ja inspiraatiota EU:n energia- ja ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi vaadittavien innovaatioiden luomiseen. Tapahtuman yhteydessä on mahdollisuus luoda verkostoja muiden kestävän energian parissa toimivien kanssa. Lisäksi tapahtumassa jaetaan EUSEW-palkintoja ansioituneille henkilöille, hankkeille ja ideoille.

Konferenssin yhteydessä järjestetään toista kertaa European Youth Energy Day -tapahtuma, jossa 18-30-vuotiaat nuoret eurooppalaiset voivat tuoda esiin ajatuksiaan liittyen siihen, miten Euroopasta voidaan tehdä ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa.

Konferenssi on avoin ja se on suunnattu erityisesti viranomaisille, teollisuusjärjestöille, yrityksille, kansalaisjärjestöille, tiedotusvälineille sekä muille kestävän energian parissa toimiville.

Ilmoittautuminen tapahtumaan käynnistyy syyskuussa. Ajankohtaisin tieto EU Sustainable Energy Week -konferenssista löytyy tapahtuman verkkosivuilta. 
 
Lisätietoja:
Tapahtuman verkkosivut
European Youth Energy Day -tapahtuman sivut