Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Alue- ja kaupunkipolitiikka | 3.3.2021

Euroopan alueiden ja kaupunkien viikon tapahtumajärjestäjien haku on avoinna

Euroopan alueiden komitea ja Euroopan komissio järjestävät yhdessä vuosittaisen Euroopan alueiden ja kaupunkien viikon pääosin virtuaalisesti 11.-14. lokakuuta. Kyseessä on yksi suurimmista EU:n koheesiopolitiikkaan keskittyvistä tapahtumista, ja tänä vuonna sen teemana on ´Yhdessä kohti elpymistä´ (Together for recovery). Viikon aikana järjestettävät tilaisuudet tulevat jakautumaan neljän eri alateeman alle, jotka ovat vihreä siirtymä, koheesio, digitaalinen siirtymä ja kansalaisten osallistuminen.

Euroopan alueiden ja kaupunkien viikolle voi hakea tapahtumanjärjestäjäksi 26.3. mennessä ja valinnoista ilmoitetaan 12. toukokuuta. Tarkemmat tiedot eri tapahtumamuodoista, tapahtuman järjestämisestä, ehdokkaiden kriteereistä ja hakemisesta löydät tapahtumanjärjestäjän oppaasta.

Viikon aikana tullaan keskustelemaan Euroopan alueiden ja kaupunkien yhteisistä haasteista ja niihin pyritään löytämään mahdollisia ratkaisuja tuomalla yhteen mm. päättäjiä, asiantuntijoita ja eri alojen sidosryhmiä. Tapahtumaviikko tarjoaa osallistujille tilaisuuden oppia ja vaihtaa hyväksi koettuja käytäntöjä sekä kokemuksia EU:n koheesiopolitiikasta sekä sen keskeisistä rahoitusvälineistä muiden alueiden sekä niiden keskeisten toimijoiden kanssa.

Lisätietoja:
Tapahtuman verkkosivut
Tapahtumajärjestäjän opas