Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Alue- ja kaupunkipolitiikka | 25.2.2021

REGIOSTARS-kilpailun osallistujahaku on käynnissä 9.5. asti

REGIOSTARS-kilpailun osallistujahaku on käynnistynyt, ja tapahtuman verkkosivuilta löytyvä hakualusta on avoinna 9.2.?9.5.2021. Euroopan komissio palkitsee vuosittain REGIOSTARS-kilpailun kautta ne EU:n rahoittamat hankkeet, jotka osoittavat huippuosaamista ja uusia lähestymistapoja aluekehityksen saralla. Tavoitteena on jakaa inspiraatiota muille alueille eri puolilla Eurooppaa, ja voittajahankkeet saavat runsaasti näkyvyyttä koko Euroopan tasolla tehtävässä viestinnässä.

REGIOSTARS-palkinto myönnetään hankkeille viidessä kilpailusarjassa (älykäs Eurooppa, vihreä Eurooppa, oikeudenmukainen Eurooppa, kaupunkien Eurooppa ja vuosittain vaihtuva aihe). Vuonna 2021 kilpailusarjat ovat

  • ÄLYKÄS Eurooppa: Paikallisten yritysten kilpailukyky digitalisoituvassa maailmassa
  • VIHREÄ Eurooppa: Vihreät ja kestävät yhteisöt kaupungeissa ja maaseudulla
  • OIKEUDENMUKAINEN Eurooppa: Osallisuus ja syrjinnän torjunta
  • KAUPUNKIEN Eurooppa: Ympäristöystävällinen, kestävä ja kiertotalouteen perustuva elintarvikejärjestelmä toiminnallisella kaupunkiseudulla
  • VUODEN AIHE: Ympäristöystävällinen liikenne alueilla – Euroopan rautateiden teemavuosi 2021

Kunkin kilpailuteeman korkean tason asiantuntijoista koostuva raati arvioi jätetyt hakemukset ja valitsee voittajat. Lisäksi yleisö valitsee finalistien joukosta oman suosikkinsa verkossa tapahtuvan julkisen äänestyksen kautta ja myöntää yleisöpalkinnon yhdelle hankkeista. Lisätietoja palkintokategorioista on Hakijoiden oppaassa, josta löytyy tarvittava tieto kilpailusta ja siihen osallistumisesta.

Vuoden 2021 uutuutena finalistit kutsutaan lokakuussa viestintäkoulutustilaisuuksiin osana Euroopan alueiden ja kaupunkien teemaviikkoa. Viiden kilpailusarjan voittajat ja yleisöpalkinnon voittaja palkitaan juhlallisessa REGIOSTARS-seremoniassa, joka järjestetään Kroatian Dubrovnikissa joulukuussa 2021.

REGIOSTARS on Euroopan komission aluepolitiikan pääosaston vuodesta 2008 järjestämä kilpailu, johon osallistuu vuosittain satoja hankkeita eri puolilta Eurooppaa. Siitä on tullut EU:n rahoittamien hankkeiden parissa toteutettavan huippuosaamisen symboli, joka nostaa esiin innovatiivisia ja osallistavia lähestymistapoja aluekehitykseen. Tuomalla ratkaisuja yhteisiin haasteisiin ja hyödyntämällä lupaavimpia mahdollisuuksia REGIOSTARS on innoittanut alueita toteuttamaan jatkuvasti vaikuttavaa EU:n aluepolitiikkaa.

Lisätietoja:
Komission tiedote
Hakijoiden opas (englanniksi)
Tapahtuman verkkosivut, joilta hakemusalusta löytyy