Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Yritystoiminta ja pk-yritykset  | 15.5.2020

EIT tukee 60 miljoonalla eurolla Euroopan innovointia Covid-19 kriisin taltuttamiseksi

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti (EIT) tukee 60 miljoonan euron arvoisella Crisis Response -aloitteella innovoijia ja yrittäjiä Euroopassa. Aloitteen tarkoituksena on tukea ratkaisujen kehittämistä koronaviruksen mukanaan tuomiin sosiaalisiin ja taloudellisiin haasteisiin, sekä nopeuttaa innovointien käyttöönottoa. Rahoitus kohdistuu erityisesti nousevien startup- ja pk-yritysten tukemiseen, jotka ovat olennaisessa asemassa Euroopan elvyttämisessä. Crisis Response -aloite sisältää kahdenlaista toimintaa: 

  • Venture Support Instrument tukee taloudellisesti, teknisesti sekä verkostoillaan yrityksiä toteuttamaan innovaationsa ja lisäämään kasvuaan.  
  • Pandemic Response Projects tukee innovoijia edesauttamalla niiden ratkaisujen kehittämistä Covid-19 kriisin taltuttamiseksi välittömien terveyskysymysten, sekä laajemman toiminnan saralla. 

Näitä toimintoja toteutetaan kahdeksan eri osaamis- ja innovointiyhteisön kautta, joilla kaikilla on oma rahoitushakunsa. Osaamis- ja innovointiyhteisöjen teemoina ovat terveys, ilmastonmuutos, digitalisaatio, elintarvikkeet, kestävä energia, kaupunkiliikenne, tuotanto sekä raaka-aineet. Kaikki haut tulevat löytymään lähipäivinä EIT:n Opportunities –sivulta. 
 
Lisätietoja:  
EIT:n tiedote 
Opportunities -sivu 
Osaamis- ja innovointiyhteisöt