Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Tutkimus, kehitys ja innovointi | 2.4.2020

Haku Euroopan komission tieteellisten pääneuvonantajien ryhmän jäsenehdokkaaksi on käynnissä

Euroopan komissio on käynnistänyt jäsenehdokashaun tieteellisten pääneuvonantajien ryhmään. Tieteellisten pääneuvonantajien ryhmä tarjoaa korkealaatuista, monialaista ja riippumatonta neuvoa Euroopan komissiolle. Haun tarkoituksena on kerryttää ehdokaslista, josta valitaan uusi seitsemän hengen neuvonantajaryhmä.   

Komissio pyytää eurooppalaisia tiede- ja tutkimusyhteisöjärjestöjä nimeämään  huippuehdokkaita tämän ehdokaslistan uusimiseksi. Pääneuvonantajien ryhmän valitsemisessa otetaan huomioon sukupuolten tasapaino, monipuolinen tutkimusyhteisön heijastus koko Euroopan alueella sekä nuorempien sukupolvien edustus.  

Hakemukset arvioi riippumaton ja korkeatasoinen henkilöstökomitea, joka luo luettelon uusista jäsenehdokkaista. Tutkimuksen, tieteen ja innovoinnin komissaari tulee nimittämään neuvonantajien ryhmän seitsemän jäsentä tästä ehdokaslistasta. 

Haku on käynnissä 15.6.2020 asti. Hakea voi lähettämällä komission laatiman hakemuspohjan sähköpostiosoitteeseen EC-SAM@ec.europa.eu ja laittamalla viestin nimeksi GCSA Nominations 2020.  

Lisätietoja: 
Hakijan edellytykset 
Hakemuspohja 
Komission tiedote