Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
  02.10.2019 | Kulttuuri ja luovat alat

Lapin ammattikorkeakoulun Our Stories -hanke on palkittu Arctic Awards -palkinnolla

Lapin ammattikorkeakoulun Our Stories- hanke on voittanut Arctic Awards -palkinnon vuoden 2019 palkintogaalassa Kööpenhaminassa. Arctic Awards -palkinto myönnetään vuosittain hankkeille, joita on rahoitettu Arktisten alueiden Interreg -ohjelmista ja jotka ovat poikkeuksellisen onnistuneesti käsitelleet arktisten alueiden kannalta merkittäviä aiheita.

Our Stories -hankkeen tavoitteena on ollut Torniosta Kilpisjärvelle kulkevan Revontultentien alueen kulttuuriperinnön vaaliminen. Hankkeessa kulttuuriperintöä on pyritty konkreettisesti vaalimaan ja tuomaan esille tarinoiden avulla. Tarinoita on kerätty paikallisilta asukkailta ja niistä on tehty muun muassa musiikkia, elokuvaa, suullista tarinankerrontaa sekä erilaisia taideteoksia.

Our Stories -hanke palkittiin kategoriassa ´Arctic Entrepreneurial Spirit´ ja sen menestyksellisyyttä perusteltiin sillä, että se on hyödyttänyt arktisen alueen ihmisiä, osallistanut paikallisia, tavoittanut vähemmistön edustajia sekä lisännyt kiinnostusta Revontultentietä ja sen kulttuuriperintöä kohtaan. Lisäksi palkittuja projekteja, mukaan lukien Our Stories -hanke, kuvailtiin yleisesti innovatiivisiksi, inspiroiviksi ja hyödyllisiksi arktisille yhteisöille.

Our Stories –hankkeen koordinaattorina toimi Lapin ammattikorkeakoulu ja mukana toimivat myös Ihana! Norjasta, Svefi Ruotsista ja Studio E-City Suomesta.

Lisätietoa hankkeesta täältä.