Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
  Tutkimus, kehitys ja innovointi | 08.07.2019

Euroopan tutkimusneuvoston vuoden 2020 työohjelma on julkaistu – yli 2.2 miljardia euroa rahoitusta jaossa eri alojen tutkijoille

Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) julkisti 2. heinäkuuta ERC:n vuoden 2020 työohjelman. Euroopan komission vahvistaman työohjelman budjetti on yhteensä yli 2.2 miljardia euroa, jolla pyritään tarjoamaan rahoitusta noin 1 100 huippututkijalle. Aiempien vuosien tapaan suurin osa rahoituksesta (61 %) on suunnattu uransa alku- ja keskivaiheessa oleville tutkijoille. Lisäksi rahoituksella tuetaan tutkijatohtoreita, tohtoriksi opiskelevia sekä muita tutkijoita.

Synergy Grant –apurahojen osalta työohjelmassa on tehty joitakin viilauksia, mutta sen kautta haettava erityislaatuisten kustannuksen kattamiseen tarkoitettu enimmäisrahoitus on edelleen sama, korkeintaan neljä miljoonaa euroa. Sen sijaan Starting-, Consolidator- ja Advanced –apurahojen osalta erikseen haettavaa erityislaatuisten kustannusten kattamiseen suunnattua rahoitusta on yhdenmukaistettu, ja määrä on nyt kaikkien kolmen apurahatyypin osalta korkeintaan miljoona euroa ylimääräistä rahoitusta. Tällä uudistuksella pyritään heijastamaan tehokkaammin todellisia tutkimuskustannuksia eri tutkimusaloilta erityisesti liittyen suuremman kokoluokan kokeisiin sekä kenttätyökustannuksiin.  

Tulossa olevat haut avautuvat seuraavasti:

-  Starting Grant –haut 17. heinäkuuta 2019

-  Synergy Grant –haut 18. heinäkuuta 2019

-  Proof of Concept Grant -haut 15. lokakuuta 2019

-  Consolidator Grant -haut 24. lokakuuta 2019

-   Advanced Grant -haut 14. toukokuuta 2020.  

Lisätietoa:

Euroopan tiedeneuvoston verkkosivut

Vuoden 2020 työohjelma kokonaisuudessaan