Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
  Tutkimus, kehitys ja innovointi | 01.07.2019

Euroopan komissio järjestää julkisen kuulemisen Horisontti Eurooppa –puiteohjelman valmistelusta

Euroopan komissio valmistelee parhaillaan uutta Euroopan unionin tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelmaa, Horisontti Eurooppaa. Puiteohjelma toimii Horisontti 2020 –ohjelman seuraajana vuosina 2021 – 2027, ja sen ehdotettu budjetti on yhteensä 100 miljardia euroa. Nyt komissio pyytää näkemyksiä kaikilta Euroopan unionin tutkimuksen ja innovoinnin prioriteeteista kiinnostuneilta tahoilta.

Konsultaatiossa kerätään näkemyksiä sekä Euroopasta että maailmanlaajuisesti. Sen kautta saatuja näkökulmia hyödynnetään ohjelman strategisen suunnitelman valmistelussa, joka puolestaan ohjaa työohjelmia sekä hakuja puiteohjelman ensimmäisen neljän vuoden aikana. Ensimmäinen Horisontti Eurooppa –ohjelman strateginen suunnitelma esitellään alustavasti loppuvuodesta 2019, ja sen tarkoituksena on auttaa tunnistamaan muun muassa strategisia poliittisia prioriteetteja, saavutettavia tavoitteita, missioita sekä eurooppalaisia kumppanuuksia.  

Kaikkiaan konsultaation tarkoituksena on kartoittaa vaikutuksia ja saada aikaan keskustelua sekä uusia ideoita. Keskeinen tapahtuma suunnitteluprosessissa on 24. – 26. syyskuuta Brysselissä järjestettävät Euroopan tutkimus ja innovaatiopäivät. Lue lisää

Kuuleminen on avoinna 8.9. asti, ja siihen pääsee vastaamaan täällä.

Lisätietoa:

Komission lehdistötiedote aiheesta