Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Tutkimus, kehitys ja innovointi | 08.05.2019

EU tukee eri alojen tutkijoita lähes 300 miljoonalla eurolla

EU:n Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Individual Fellowships (IF) 2019 –haku on avoinna. Haku koskee tohtorintutkinnon suorittaneita tutkijoita sekä tutkijoita, joilla on vähintään neljän vuoden kokemus kokopäiväisestä tutkimustyöstä. Tutkijan kansalaisuudella tai tutkimusalalla ei ole merkitystä.

Haettavia henkilökohtaisia apurahoja (Individual Fellowships) on kahdenlaisia: European Fellowships ja Global Fellowships. Eurooppalaiset apurahat on tarkoitettu tutkijoille, jotka muuttavat Euroopan sisällä tai muuttavat Eurooppaan muualta maailmasta. Apurahaa voi hyödyntää esimerkiksi vanhempainvapaan tai muun tauon jälkeen töihin paluuseen. Eurooppalaisen apurahan kesto on yhdestä kahteen vuotta. Globaalilla apurahalla tuetaan EU- tai H2020-assosiaatiomaassa asuvan tutkijan työskentelyä Euroopan ulkopuolella 2–3 vuoden ajan. Ehtoihin kuuluu, että tutkija palaa yhdeksi vuodeksi EU- tai assosiaatiomaassa sijaitsevaan organisaatioon.

Haku on avoinna 11. syyskuuta saakka, ja hakemus tulee jättää EU:n Funding & Tender Opportunities –portaalissa. Hakemus tulee tehdä yhdessä vastaanottavan laitoksen kanssa.

Lisätietoja:
Komission nettisivut
Funding & Tender Opportunities -portaali