Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Kulttuuri ja luovat alat | 19.02.2019

Save the date: Oulu järjestää kansainvälisen seminaarin "Can ECoC save the world?" 12.–14.3.2019

Oulun kaupunki järjestää 12.–14. maaliskuuta kansainvälisen seminaarin "Can ECoC save the world?". Tapahtuma on osa Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -hanketta. Seminaarin tarkoituksena on keskustella Euroopan kulttuuripääkaupunki (ECoC) –aloitteen laajemmasta merkityksestä. Aloitteessa ei ole kyse vain kulttuurista vaan myös kansalaisten osallistumisesta, kulttuurisista oikeuksista, taiteilijoiden liikkuvuudesta, uusista innovaatioista, yleisötyöstä, kestävästä kehityksestä, kulttuurisesta monimuotoisuudesta, uudesta kaupunkikulttuurista, yhteistyöstä uusien kumppaneiden kanssa sekä paremman yhteisymmärryksen löytämisestä.

Seminaarissa pohditaan, voiko Euroopan kulttuuripääkaupunki –aloite olla ratkaisu tulevaisuuden suuriin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, muuttoliikkeisiin, Brexitiin ja uuteen talouteen. Lisäksi keskustellaan kulttuuripääkaupunkiuden käyttämisestä työkaluna kaupunkikehittämisessä ja paremman tulevaisuuden luomisessa Euroopalle sekä pohditaan kulttuuripääkaupunkivuoden vaikutuksia kaupungille pitkällä aikavälillä.

Seminaariohjelma sisältää luentojen lisäksi mm. jazz-konsertin, tanssiesityksiä ja taidetta sekä yritysfoorumeita.  

Rekisteröityminen seminaariin on avoinna täällä. Rekisteröityminen on ilmaista 25. helmikuuta saakka, jonka jälkeen hinta on 150 euroa osallistujalta. Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoituskuluistaan.

Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut
Ohjelma