Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
  Ympäristö, energia ja liikenne| 30.01.2019

Euroopan kestävän kehityksen palkinnot 2019 (European Sustainable Development Awards)

Euroopan komissio järjestää Euroopan kestävän kehityksen viikon (European Sustainable Development Week) yhteydessä kilpailun, jossa etsitään merkittäviä energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian innovaatioita. Kilpailu on erinomainen tilaisuus niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin toimijoille tuoda esiin kestävän kehityksen projekteja ja esitellä niitä Euroopan laajuisesti. 

Kilpailussa on yhteensä neljä kategoriaa, jotka ovat: sitoutuminen, jossa huomioidaan ennen muuta toiminta, joka hyväksytään laajasti, ja joka inspiroi ja motivoi ihmisiä muuttamaan energiankäyttötapojaan; johtajuus, jossa huomioidaan toiminta, jolla on potentiaalia vaikuttaa Euroopan energia-, ilmasto- ja pitkän aikavälin hiilineutraalisuustavoitteisiin; innovatiivisuus, jossa huomioidaan EU-rahoitettu toiminta, joka ilmentää omaperäistä ja innovatiivista lähestymistapaa kestävään energiankäyttöön; sekä lopuksi nuoruus, jossa huomioidaan toiminta, joka kohdistuu nuoriin tai josta nuoret vastaavat (alle 30-vuotiaat).

Esiteltäviä projekteja arvioidaan kolmen kriteerin perusteella, ja kustakin osa-alueesta projekti voi saada korkeintaan kymmenen pistettä. Projekti voi näin ollen saada maksimissaan 30 pistettä. Kriteerejä ovat:

1.   Konsepti

2.   Toteutus

3.   Vaikutus

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, niin hakemus tulee lähettää 11. helmikuuta 2019 mennessä.  

Kilpailun verkkosivut

Ohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Kilpailuun ilmoittautuminen