Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
  Alue- ja kaupunkipolitiikka | 20.11.2018

Suomi ja Kainuu Brysselin joulumarkkinoiden keskiössä

Hiljattain Brysselissä julkistettiin vuoden 2018 Winter Wonders -joulumarkkinoiden ohjelma, missä Suomi on tällä kertaa erityisvieraana. Joulumarkkinat avataan perjantaina 30. päivä marraskuuta ja tapahtuman päätöspäivä on 6.1.2019. Brysselin Grand Place -keskusaukiolla ja sen ympäristössä järjestettävä Winter Wonders -joulutori on yksi Euroopan suurimmista joulutoritapahtumista, jossa vuosittain vierailee jopa 2,5 miljoonaa ihmistä.

Visit Finlandin ja Kainuun liiton sopimuksella Kainuu toimii Suomen osaston organisoijana. Suomen alue sijaitsee joulutorin ykköspaikalla ja siihen kuuluu toistakymmentä myyntikojua, ravintolakatos, esiintymislava sekä House of Silence -tikkutalo, joka on kolmikerroksinen CLT-, eli puurakenteinen pienkerrostalo. House of Silence on suunniteltu tunnelmallinen kokonaisuus virtuaalisine elämyksineen esittelemään Kainuun matkailua ja puurakentamista.

Matkailuala ja Suomi-brändi ovat vahvasti joulutorin keskiössä: esille tuodaan muun muassa tietoa suomalaisista matkakohteista, kuten Suomen 40 kansallispuistosta. Niin ikään tarjolla on kulttuuripohjaista ohjelmaa, kuten elokuvanäytöksiä, musiikkia ja nykytanssia. Myös Joulupukki vierailee joulutorilla.

Suomen joulumarkkinoiden osaston yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Suomen Belgian suurlähetystö, Finnair ja Metsähallitus sekä kainuulaisia matkailualan toimijoita.

Lisätietoja:
Winter Wonders 2018
Esite
Joulumarkkinoiden kartta
Ohjelma