Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Alue- ja kaupunkipolitiikka | 24.5.2018

Lähde mukaan EU-komission kiertotaloutta edistävälle matkalle Japaniin ja Indonesiaan 22.-26.10.2018


Ilmoittaudu mukaan ympäristöasioista vastaavan Komissaari Karmenu Vellan bisnesdelegaation matkalle Japaniin ja Indonesiaan lokakuussa 2018! Delegaatio koostuu eurooppalaisista toimijoista, jotka haluavat edistää kiertotaloutta Japanissa ja Indonesiassa. Erityisesti yksittäisiä toimitusjohtajia ja yrittäjiä kannustetaan mukaan.. Matkan teemoja ovat mm. jäte, muovi (erityisesti merien roskaantuminen) ja kemikaalit.

Matkan tarkoituksena on:

  1. Edistää kiertotaloutta, kestävää sekä osallistavaa innovaatiota ja kasvua EU:ssa, Japanissa ja Indonesiassa
  2. Edistää EU:n vihreää liiketaloutta ja tukea erityisesti pk-yrityksiä toimimaan kansainvälisesti hyödyntäen vihreitä liiketoimintamahdollisuuksia EU:ssa, Japanissa ja Indonesiassa
  3. Edistää vihreän liiketoiminnan yhteistyötä tietyillä aloilla osallistumalla matchmaking-tapahtumiin paikallisten yrittäjien kanssa

Matkan ohjelmaan kuuluu niin korkean tason tapaamisia kuin teknisiä tapaamisiakin paikallisten viranomaisten ja yritysten kanssa. Japanissa delegaation vetovastuu on EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisella ja teemoina ovat ‘Showcasing Circular SMEs´ ja ‘Preventing Marine Plastic Waste with Circular Solutions´. 22.-24.10.2018 delegaatio osallistuu toista kertaa järjestettävään World Circular Economy Foorumiin (WCEF2018) Yokohamassa. Tapahtumaa isännoi Japanin ympäristöministeri yhdessä Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran kanssa.

25.10. delegaatio saapuu Jakartalle, missä komissaari Karmenu Vella ottaa delegaation johdettavakseen. Jakartalla ryhmä osallistuu EU-Indonesia bisnesdialogiin, jonka pääteemoina ovat muovi ja merien roskaantuminen, kemikaalit, yritysten sosiaalinen vastuu sekä kestävä kehitys. Delegaatio osallistuu myös tapaamisiin kiertotalouden avainhenkilöiden ja indonesialaisten viranomaisten kanssa.

Viralliseen ohjelmaan kuuluvat bisnestapahtumat ovat kaikille osallistujille maksuttomia mutta lento- ja hotellikustannuksista heidän tulee vastata itse.

Matkalle tulee rekisteröityä 13.7.2018 mennessä tämän linkin kautta. Ilmoittautuminen voidaan kuitenkin sulkea jo aiemmin, jos osallistujien maksimimäärä saavutetaan sitä ennen.


Lisätietoja:
Matkakutsu
Alustava aikataulu