Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Aluekehitys ja rajat ylittävä yhteistyö | 23.3.2018

Developing synergies between Joint Undertakings and ESIF for optimising RIS3 implementation –työpaja järjestettiin Brysselissä 7.3.2018

Euroopan komissio (DG JRC), Alueiden komitea ja kolme eri Horisontti 2020 -ohjelman ns. yhteisyritystä (Joint Undertakings, JU) järjestivät 7. maaliskuuta työpajan, jonka tarkoituksena oli kehittää synergioita yhteisyritysten rahoituksen ja Euroopan rakenne- ja investointirahastojen välille. Tavoitteena oli EU-rahoitusresurssien optimoiminen älykkään erikoistumisen alueellisten TKI-strategioiden toimeenpanon tueksi.

Tapahtumassa pidetyt esitykset on nyt löydettävissä täältä.

Yhteisyritykset ovat järjestelmiä, joiden jäseniä ovat yleensä EU-komissio, teollisuuden johtamat järjestöt ja muut kumppanit. EU:n kahdessa edellisessä tutkimuksen ja teknologian kehittämisen puiteohjelmassa on perustettu erityisesti julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuteen perustuvia elimiä teollisuustutkimuksen integroimiseksi tietyillä aloilla. Yhteisyritykset noudattavat omia tutkimuslinjauksiaan ja myöntävät rahoitusta pääasiassa avointen hakukerrosten perusteella.

Lisätietoja:

Tapahtuma