Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Aluekehitys ja rajat ylittävä yhteistyö | 19.3.2018

EU Cities for Fair and Ethical Trade –palkinto kestäviä kaupan käytäntöjä tukevalle kunnalle tai kaupungille

 

EU komissio jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa EU Cities for Fair and Ethical Trade -palkinnon, jolla se haluaa palkita reiluja, eettisiä ja kestäviä kaupan käytäntöjä tukevia Eurooppalaisia kuntia ja kaupunkeja. Palkinto on osa EU:n pyrkimystä lisätä tietoisuutta kansalaisten kulutustottumusten vaikutuksista ympäristöön sekä ihmisten toimeentuloon muissa kuin EU-maissa ja samalla korostaa kaupunkien ja alueiden merkitystä tässä työssä.

Hakuun voivat osallistua kaikki yli 20 000:n asukkaan kunnat tai kaupungit. Voittajan lisäksi kaikki esivalinnasta jatkoon päässeille toimijoille tarjotaan näkyvyyttä perinteisten medioiden ja sosiaalisen median kautta sekä palkinnon virallisilla internetsivuilla. Voittaja saa myös mahdollisuuden toteuttaa kestävän kaupan projektin jossakin kehittyvässä maassa 100 000 euron tuella.

Hakuaika päättyy 13. huhtikuuta 2018 ja voittaja julkaistaan 27. kesäkuuta järjestettävässä palkintogaalassa. Samaan aikaan Fair Trade Advocacy Office järjestää Brysselissä From Global to Local: Scaling up Fair Trade in Europe -konferenssin, jonka tarkoituksena on käynnistää keskustelu siitä, miten EU- ja kansalliset päätöksentekijät voisivat tukea paikallisia Reilun Kaupan aloitteita. Tarkempia tietoja tapahtuman agendasta tulee pian.


Lisätietoja:
EU Cities for Fair and Ethical Trade Award
Eligibility Criteria
Evaluation