Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Tutkimus, kehitys ja innovointi | 16.2.2018

Developing synergies between Joint Undertakings and ESIF for optimising RIS3 implementation –työpaja Brysselissä 7.3.2018


Euroopan komissio (DG JRC), Alueiden komitea ja kolme eri Horisontti 2020 -ohjelman ns. yhteisyritystä (Joint Undertakings, JU) järjestävät 7. maaliskuuta työpajan, jonka tarkoituksena on kehittää synergioita yhteisyritysten rahoituksen  ja Euroopan rakenne- ja investointirahastojen välille. Tavoitteena on EU-rahoitusresurssien optimoiminen älykkään erikoistumisen alueellisten TKI-strategioiden toimeenpano tueksi.

Yhteisyritykset ovat järjestelmiä, joiden jäseniä ovat yleensä EU-komissio, teollisuuden johtamat järjestöt ja muut kumppanit. EU:n kahdessa edellisessä tutkimuksen ja teknologian kehittämisen puiteohjelmassa on perustettu erityisesti julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuteen perustuvia elimiä teollisuustutkimuksen integroimiseksi tietyillä aloilla. Yhteisyritykset noudattavat omia tutkimuslinjauksiaan ja myöntävät rahoitusta pääasiassa avointen hakukerrosten perusteella.

Tapahtuman pääasiallisia tavoitteita on koota yhteen Yhteisyrityksiä ja relevantteja alueellisia sidosryhmiä, jakaa kokemuksia, identifioida hyviä toimintatapoja, verkostoitua ja löytää potentiaalisia partnereita. Ilmoittautuminen työpajaan on tehtävä 23. helmikuuta mennessä.


Lisätietoja:

Developing synergies between Joint Undertakings and ESIF for optimising RIS3 implementation workshop