Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
 Kulttuuri ja luovat alat | 2.10.2017 |

Ajankohtaista Luova Eurooppa-ohjelman media-alaohjelmassa

"Development of Audiovisual Content - Single Projects" –hankekehittelytuen hakuajat on julkaistu

Audiovisuaalisten projektien rahoitushakujen aikataulut (Call for proposals EACEA/22/2017) on julkaistu 20.9.2017. Seuraavalla hakukierroksella on kaksi hakuaikaa, joista ensimmäinen päättyy 23.11.2017, ja toinen 19.4.2018 klo 12.00 Brysselin aikaa.

Audiovisuaalisten hankkeiden kehittämistuki on tarkoitettu sellaisille tuotantoyhtiöille, joiden tavoitteena on luoda uusi kansainvälistä yleisöä tavoitteleva elokuva tai tv-sarja. Tuen saamisen edellytyksenä on, että tuotantoyhtiö on tukea hakiessaan ollut vähintään vuoden toiminnassa, ja että se on ehtinyt tuottaa jo vähintään yhden elokuvan, joka on ollut levityksessä 1.1.2015 jälkeen.

Hakemuksen laatimiseen liittyviin kysymyksiin saa apua esimerkiksi Luova Eurooppa yhteyspisteistä.

Lisätietoja:

Luova Eurooppa –verkkosivuilla

Lisää tietoa hanketuesta ja hakuehdoista

TV Programming –tuen ensimmäinen hakukierros on avautunut

TV Programming -hanketuen seuraavan hakukierroksen aikataulut on julkaistu. Hakukierros koostuu kahdesta erillisestä hakuajasta (Call for proposals EACEA 21/2017). Ensimmäisen kierroksen hakuaika päättyy 16.11.2017 ja toisen 24.5.2018. klo 12.00 Brysselin aikaa.

TV Programming tuki on kohdistettu erityisesti fiktio-, dokumentti- tai animaatiosisältöä televisioon tuottaville tuotantoyhtiöille. Tuen saamiseksi rahoitusta hakevan tuotantoyhtiön valmisteilla olevan hankkeen tulee olla myyty ennakkoon vähintään kolmelle tv-kanavalle, taikka VOD- tai SVOD-palveluntarjoajalle Euroopassa.

Tuen saamisen ehdot ja hakijoiden pisteytys ovat muuttuneet edelliseen hakukierrokseen verrattuna. Lisätietoja hakukierroksen muutoksista voi lukea osoitteessa: http://www.mediadesk.fi/tuet/televisio.shtml.

Luova Eurooppa –yhteyspisteestä saa lisää neuvontaa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoja:

Luova Eurooppa- verkkosivustolla

Luova Eurooppa- yhteyspisteen infotilaisuus audiovisuaalisten projektien hanketuesta ja TV Programming -tuesta Helsingissä 23.10.2017

Infotilaisuuden tarkoituksena on jakaa tietoa audiovisuaalisen alan hankkeiden rahoituksen hakemisesta, sekä TV Programming- tuesta. Tilaisuudessa käydään läpi hakukierrosten ehtoja, ja hakukierroksiin tulleita muutoksia edellisvuosiin verrattuna. Lisäksi tilaisuudessa saa neuvontaa menestyksekkään hakemuksen tekemiseen.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen inkeri.lundgren@ses.fi 19.10.2017 menneessä.

 

Lisätietoja:

Infopäivän verkkosivuilla