Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
 Kulttuuri ja luovat alat | 13.7.2016 |

Luova Eurooppa -ohjelmassa rahoitushakuja avautumassa heinäkuussa

Luova Eurooppa -ohjelma (Creative Europe 2014-2020) tukee audiovisuaalisen alan, kulttuurialan ja luovien alojen eurooppalaista toimintaa ja yhteistyötä. Toiminta koostuu kahdesta alaohjelmasta, kulttuurin alaohjelmasta (31 %) ja median alaohjelmasta (59 %) ja monialaisesta toimintalinjasta (13 %).

Luova Eurooppa -ohjelman tavoitteena on suojella ja edistää kulttuurista ja kielellistä moninaisuutta sekä vaalia Euroopan kulttuurien kirjoa. Ohjelman tarkoituksena on auttaa kulttuurialaa ja luovia aloja sopeutumaan digitaaliaikaan ja globalisaatioon. Tavoitteena on myös avata luovan alan toimijoille uusia kansainvälisiä markkinoita ja mahdollisuuksia. Ohjelma pyrkii auttamaan Eurooppaa saavuttamaan älykästä, kestävää ja tasa-arvoista kasvua.

Kulttuurin alaohjelman kansainvälisten yhteistyöhankkeiden haku aukeaa heinäkuun lopullla. Hakemukset on jätettävä 5.10.2016 mennessä. Tällä rahoituksella tuetaan enintään 4 vuotta kestäviä yhteistyöhankkeita eurooppalaisten kulttuurialan ja luovien alojen toimijoiden välillä. Kumppaneita on oltava vähintään kolmesta maasta. CIMO:n Luova Eurooppa-yhteyspiste välittää eurooppalaisia hankepartnerihakuja.

Kulttuurin alaohjelman rahoitus eurooppalaisille verkostoille ja eurooppalaisille foorumeille avautuu kesällä tai alkusyksystä. Hakuajat päättyvät alustavan tiedon mukaan loka-marraskuussa.

Media-alaohjelmasta tuetaan audiovisuaalista kulttuuria monin tavoin, mm. levitystuella ja rahoittamalla alan eurooppalaisia verkostoja, kuten Europa Cinemasia.

Suomessa Kulttuurin alaohjelman yhteyspisteenä toimii CIMO. Media-alaohjelman yhteyspisteenä toimii Suomen elokuvasäätiö. Jos olet kiinnostunut Luova Eurooppa -rahoituksista tai verkostoista, ota yhteyttä ko. yhteyspisteisiin, jotka antavat hakijoille neuvontaa. Kulttuurialan hteistyöhankkeiden hakukierroksille hakemusta valmisteleville järjestetään CIMO:n työpaja 5.9.2016 klo 12-16.

Lisätietoja:

Kulttuurin alaohjelman yhteyspiste (CIMO)

Media-alaohjelman yhteyspiste (Suomen elokuvasäätiö)

Kumppanihaku Luova Eurooppa -ohjelmaan 

Eurooppalaiset foorumit