Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Kulttuuri ja luovat alat | 25.4.2016

Culture for cities and regions -aloite avaa haun alueille sekä kaupungeille ryhtyä asiantuntijavalmentajiksi ja valmennettaviksi

Aloitteen tavoitteena on tunnistaa ja määritellä luovan talouden ja kulttuurin rooleja paikallistalouden kehittämisessä ja kaupunkialueiden uudistamisessa. Aiemmin aloite on hakenut parhaita käytäntöjä kulttuurin saralta osana paikallis- ja kaupunkikehittämisstrategioita.

Tavoitteena on siirtää osaamista ja edistää onnistuneiden kulttuuri-investointien näkyvyyttä suunnittelun ja toimeenpanokäytänteiden kautta. Aloitteen vetovastuussa on EUROCITIES, KEA ja ERRIN.

Nyt aloite on avannut toisen haun, jossa haetaan halukkaita alueita ja kaupunkeja asiantuntijavalmennusohjelmaan. Kyseisessä ohjelmassa halukkaat kaupungit/alueet toimivat asiantuntijavalmentajina ja valmennettavina toisille kaupungeille parhaiden käytäntöjen toimeenpanemisessa. Valitut kaupungit ja alueet saavat ympärilleen asiantuntevan tiimin, jonka avulle he toimivat valmentajina muille kaupungeille/alueille. Valmennukseen osallistumiselle on ehdot (mm. aiempi aktiivisuus aloitteen suhteen), jotka löytyvät hakukuulutuksesta.

Itse valmennus tapahtuu aikavälillä syyskuu 2016–kesäkuu 2017. Haku valmennusohjelmaan on auki 20. toukokuuta saakka. Ohjeet hausta löytyvät hakukuulutuksista, linkit lisätietoja-kohdassa.  

Lisätietoja:

Lisätietoja ja ehdot asiantuntijavalmentamisesta

Culture for cities and regions -aloitteen kotisivut

Aiempi sähke Culture for cities and regions -aloitteesta