Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Aluekehitys ja rajat ylittävä yhteistyö | 17.12.2015

Ensimmäinen Urban Innovative Actions -haku on avattu

Euroopan komission alue- ja kaupunkipolitiikan pääosasto julkaisi ensimmäisen Urban Innovative Actions -haun 15.12.2015. Haun budjetti on yhteensä 80 miljoonaa euroa ja siinä on neljä eri aihetta. Aiheet keskittyvät energiamuutokseen (Energy transition), kaupunkialueiden köyhyyteen (Urban Poverty), maahanmuuttajien ja pakolaisten kotouttamiseen (The inclusion of migrants and refugees) sekä paikallistalouden työpaikkoihin ja -taitoihin (Jobs and skills in the local economy. Haku päättyy 31.3.2016.

Hakuun liittyen järjestetään neljä infotapahtumaa eri puolilla Eurooppaa. Brysselin infopäivä pidetään 13.1.2016, ja sen ilmoittautuminen on jo avoinna.

Urban Innovative Actions -aloitteen tarkoituksena on kannustaa kaupunkien toimijoita luomaan ja kokeilemaan uusia, innovatiivisia ja ennennäkemättömiä ratkaisuja. Pelkästään toimijan oman rahoituksen turvin tällaisiin korkean riskin hankkeisiin ei useimmiten ole mahdollisuutta. UAI-aloitteen kokonaisbudjetti vuosille 2015–2020 on 371 miljoonaa euroa, ja se kustannetaan Euroopan aluekehitysrahastosta.

Lisätietoja:

First call of the Urban Innovative Actions initiative launched

Urban Innovative Actions

Brussels Applicant Seminar - ilmoittautuminen infopäivään