Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Kulttuuri ja luovat alat | 7.12.2015

ERRIN Design & Creativity -työryhmä kokoontui marraskuussa – esittelyssä Horisontti 2020 Yhteiskunnalliset haasteet 6 ja COSME -ohjelman ehdotuspyyntöjä ja tilannekatsaus  

ERRIN:in Design & Creativity -työryhmä järjesti 4. marraskuuta 2015 Brysselissä tilaisuuden, jossa esiteltiin ehdotuspyyntö Horisontti 2020 Yhteiskunnalliset haasteet 6 -työohjelmasta sekä tilannekatsaus COSME-ohjelman vuoden 2016 työohjelmasta. Esittelijöinä toimivat Tuomas Nousiainen (DG RTD) ja Carlo Corazza (DG GROWTH). Tilaisuudessa oli lähemmäs kolmekymmentä osallistujaa, pääsääntöisesti ERRIN:in Design & Creativity työryhmästä.

Tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston (DG RTD) Innovation Union policy -yksikön virkamies Tuomas Nousiainen esitteli Horisontti 2020 Yhteiskunnalliset haasteet 6 -työohjelmasta Co-Creation for Growth and Inclusion -ehdotuspyynnön alaisen haun ´CO-CREATION-02-2016 User-driven innovation: value creation through design-enabled innovation´. Nousiaisen lisäksi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosaston (DG GROWTH), Tourism, Emerging and Creative -yksikön johtaja, Carlo Corazza, esitteli luoviin ja kulttuurialoihin liittyvien ohjelmien ja aloitteiden tämän hetkistä tilannetta sekä COSME -työohjelman 2016 pääpiirteitä.

Tilaisuuden muistion löydät alta. Muistiossa on esitelty tilaisuuden ja ehdotuspyyntöjen sisällöt sekä yleisemmin kyseisiä hakuja. Lisätietoja ehdotuspyynnöistä voi tiedustella myös Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston erityisasiantuntija Janika Luukiselta. 

Lisätietoja:
Tapahtuman muistio
Erityisasiantuntija Janika Luukinen