Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Matkailu | 3.12.2015

Kestävä ja saavutettava turismi -konferenssi ja työpajapäivä Brysselissä 28.-29. tammikuuta

Euroopan komission sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto (DG GROWTH) järjestää European Tourism Indicators System (ETIS) -konferenssin ja työpajapäivän 'Managing and promoting sustainable and accessible tourism destinations' tammikuun 28. -29.1.2016 Brysselissä. Tapahtuman tarkoituksena on esittää ja etsiä täydentäviä keinoja sille, miten Euroopan turismikohteista saadaan kestäviä, saavutettavia ja houkuttelevia.

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä järjestetään konferenssi, jonka tarkoituksena on esitellä ETIS -indikaattorijärjestelmän testauksen toisen vaiheen tulokset, suositukset ja työkalut. Konferenssissa määritellään turismikohteiden saavutettavuutta koskevia politiikkaprioriteettejä keskittyen erityisesti majoitukseen, kulkuyhteyksiin, nähtävyyksiin ja asiakkaiden tyytyväisyyteen. Tarkoituksena on myös esitellä strategia sille, miten Eurooppaa markkinoidaan kaikille saavutettavissa olevana kestävänä matkakohteena ("Sustainable Tourism Destination for All"). Tapahtuman toisena päivänä järjestettävät työpajat keskittyvät samoihin teemoihin.

Kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan yhteensä yli kolmeasataa osallistujaa - konferenssiin 250 ja työpajapäivään sataa osallistujaa. Osallistuminen on ilmaista ja ilmoittautuminen aukeaa pian. Tapahtumakuvaukseen ja teemoihin voi tutusta tarkemmin alla oleva linkistä.

Lisätietoja:
Tapahtuman verkkosivut