Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Kulttuuri ja luovat alat | 19.10.2015

Palaa EU Design Days -tapahtuman kohokohtiin – esitykset on nyt julkaistu

ERRIN-verkoston EU Design Days -tapahtuma keräsi syyskuun lopulla lähes 200 osallistujaa keskustelemaan muotoilualan tulevaisuuden trendeistä. Pääviesti, joka päivien aikana toistui oli, että yhteiskunnalliset haasteet vaativat perinteisten toimintamallien muutosta – ja muotoilulla on tähän annettavansa.  Muotoilijan rooli  on olla mahdollistaja, joka auttaa yhdistämään, hyödyntämään ja lähestymään asioita luovalla sekä uudella tavalla. Keskusteluissa korostui myös se, että muotoilu yksin ei ole ratkaisu, mutta oikein yhdistettynä se toimii muutoksen välineenä.  Tapahtuman kolme pääteemaa, Eco-design, Strategic design ja Social innovation tukivat tätä ja osoittivat, että parhaimmillaan muotoilun avulla on parannettu palveluita, edistetty ekologisuutta ja lisätty yhteistyötä.

Itä- ja pohjoissuomalainen osaaminen oli tapahtumassa hyvin edustettuna. Tahkokallio Design+ perustaja Päivi Tahkokallio toi yhtenä tapahtuman pääpuhujana tilaisuuteen näkökulmia valtameren takaa. Hän esitteli eroja USA:n ja Euroopan muotoiluajattelun strategisen hyödyntämisen välillä Seattlessa pidetyn Future of the Future -konferenssin annin pohjalta. Palvelumuotoilija Hanna-Riina Vuontisjärvi Lapin yliopistosta puolestaan johdatti tapahtuman toisena päivänä pidetyn Social Innovation -työpajan osallistujat pohtimaan intohimon ja muiden motivaatiomuotojen merkitystä sosiaalisille innovaatioille.

Design Days -tapahtuman esitykset on nyt julkaistu ja niiden katsominen onnistuu tapahtumasivujen kautta klikkaamalla haluttua nimeä/esitystä. 

Lisätietoja:
Tapahtumassa pidetyt esitykset 
Design Days verkkosivut