Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Aluekehitys ja rajat ylittävä yhteistyö | 29.06.2015

Pohjoinen periferia ja Arktinen -ohjelman kolmas hakukierros aukeaa syyskuussa

Pohjoinen periferia ja Arktinen -ohjelman (NPA) kolmas ehdotuspyyntö aukeaa 30.9.2015. Ohjelman sihteeristö on julkaisuut ennakkoilmoituksen haun avautumisesta hankevalmistelujen tueksi. Nyt avautuva kolmas hakukierros koskee ohjelman 3. ja 4. toimintalinjan mukaisia hankkeita:

3. "Fostering Energy-Secure Communities through Promotion of Renewable Energy and Energy Efficiency" 
4. "Protecting, promoting and developing cultural and natural heritage"

Haku on auki 30.11.2015 asti. Avautuvien hakujen yksityiskohdat julkaistaan ohjelman verkkosivuilla ja niistä tiedotetaan virallisesti NPA-ohjelman vuosikonferenssissa "State of the Region" 30.9. Kuopiossa. Konferenssi järjestetään pääpartereille suunnatun seminaarin yhteydessä ja tapahtumaan voi ilmoittautua alla olevan linkin kautta niin kauan, kuin paikkoja riittää.

Pohjoinen periferia ja Arktinen ohjelma on osa Euroopan aluekehitysrahastoa. Ohjelma tukee pohjoisten alueiden yhteisöjä kestävässä kasvussa, kehityksessä ja yrittäjyydessä sekä luonnonvarojen hallinnassa. Hankkeisiin voivat osallistua vähiintään kolmen organisaation muodostamat konsortiot kolmesta eri ohjelmamaasta ja kaikilta sektoreilta. Ohjelma-alueeseen kuuluu maakuntia Itä- ja Pohjois-Suomesta, Pohjois-Ruotsista, Norjan rannikkoalueilta, Skotlannista, Pohjois-Irlannista ja Irlannista sekä koko Islanti, Grönlanti ja Färsaaret. Varsinaisen hanketuen lisäksi ohjelma tarjoaa myös jatkuvasti haettavissa olevaa valmistelurahoitusta.

Lisätietoja:

Kolmannen hakukierroksen ennakkoilmoitus

NPA -ohjelman verkkosivut

State of the Region 30.9. Kuopiossa

Ilmoittautuminen vuosikonferenssiin