Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Tutkimus, kehitys ja innovointi | 25.6.2014

Tekijänoikeuksien hallinta Horisontti 2020 -ohjelmassa


Euroopan immateriaalioikeuksien neuvontapalvelu (Intellectual Property Rights Helpdesk) on palvelu, joka tarjoaa ilmaista tukea ja neuvontaa immateriaali- ja tekijänoikeuksiin liittyvissä kysymyksissä EU-rahoitteisten hankkeiden toimijoille ja rajat ylittäviin kumppanuussopimuksiin osallistuville EU-alueen pk-yrityksille. Neuvontapalvelu tarjoaa mm. lakimiespalveluita ja koulutustilaisuuksia sekä julkaisee säännöllisesti ohjekirjoja ja uutiskirjeitä.

Jotta tutkimushankkeen tai yrityksen koko innovaatiopotentiaali saataisiin käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla, on tekijänoikeuksien hallinta ja suojelu erityisen tärkeää. Euroopan immateriaalioikeuksien neuvontapalvelu on julkaissut oppaita, joista Horisontti 2020 -hanketoimijat saavat vinkkejä tekijänoikeuksien hallintaan projektin eri vaiheissa. Horisontti 2020 -ohjelmaan liittyen on julkaistu seuraavat oppaat:

- IP Management in Horizon 2020: project proposal

- How to manage IP in Horizon 2020: grant preparation

- How to manage IP in Horizon 2020: project implementation and conclusion

Euroopan immateriaalioikeuksien neuvontapalvelun sivuilta löytyy myös useita muita tekijänoikeuksien hallintaan liittyviä oppaita ja tietoa mm. koulutuksista ja muista palveluista.

Lisätietoa:
European IPR Helpdesk