Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
TIEDOTE 1/2014 | 28.1.2014 | 15:15

Infopäivä: Horisontti2020: Tulevat ja kehitteillä olevat teknologiat (FET)


Brysselissä järjestettiin maanantaina 20.1.2014 infotilaisuus Horisontti 2020 -ohjelman Tulevat ja kehitteillä olevat teknologiat (Future and Emerging Technologies, FET) -ehdotuspyynnöistä. Tilaisuuden aamupäivän osiossa esiteltiin FET-hakuja ja niihin osallistumista yleisellä tasolla, ja iltapäivällä keskusteltiin ehdotuspyynnöistä tarkemmin aihepiireittäin.

FET on Horisontti 2020 -ohjelmassa uusi aihealue, jonka tavoitteena on auttaa Eurooppaa kehittämään uusia innovaatioita. Tarkoituksena on laajentaa ICT -teemaa uusille ja monipuolisemmille aihealueille. Tähän pyritään erityisesti eri tieteenalojen välistä yhteistyötä syventämällä ja uudenlaisia toimijoita ja yhteistyökumppaneita etsimällä. FET sisältää kolmenlaisia toimia: FET Open, FET Proactive ja FET Flagships.

Tilaisuuden antiin voi tutustua tarkemmin alla olevien linkkien kautta. Infopäivän verkkosivuilta löytyvät linkit tilaisuudessa pidettyihin esityksiin. Kiinnostuneet voivat lisäksi pyytää Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistolta listan infopäivässä esittäytyneistä hanketoimijoista ja heidän yhteystiedoistaan.

Lisätietoja:
Tilaisuuden muistio
Esite FET- ehdotuspyynnöistä
Infopäivän verkkosivut
Erityisasiantuntija Sointu Räisänen etunimi.sukunimi@eastnorth.fi