Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
YRITYSTOIMINTATIEDOTE 3/2013
22.5.2013 | 15:55

Erasmus nuorille yrittäjille -ehdotuspyyntö hankekonsortioille auki 9.7. saakka

Komission ehdotuspyyntö Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelmaa koskien on auki 9. heinäkuuta saakka. Ehdotuspyynnöllä etsitään hanke-ehdotuksia organisaatioilta, jotka tukevat yrityksiä ja haluavat ohjata Erasmus-ohjelmaa paikallistasolla. Organisaatioiden tehtävänä on rekrytoida ja auttaa nuoria yrittäjiä osallistumaan ohjelmaan järjestämällä ulkomaan vaihtoja.

Ehdotuksia voivat lähettää hankekonsortiot, joissa on vähintään viisi toimijaa vähintään neljästä eri maasta. Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston sivuilta sekä komission sivuilta löytyy ilmoituksia toimijoilta, jotka etsivät yhteistyöpartnereita hanke-ehdotusta varten. Hausta kiinnostuneiden toimijoiden kannattaa olla yhteydessä heihin ja mahdollisiin muihin kumppaneihin mahdollisimman pian. Osa partnerihauista päättyy jo kuluvalla viikolla. Ehdotuspyynnön kokonaisbudjetti on 4 650 000 euroa.

Vaihdon ideana on, että uusi yrittäjä tai yrittäjäksi haluava työskentelee yhdessä kokeneen yrittäjän kanssa toisessa maassa. Vaihdon avulla yrittäjät voivat hankkia uusia taitoja ja kokemuksia ja laajentaa verkostojaan. Tämä vahvistaa yrittäjyyttä sekä edistää uusien yritysten ja vastaanottavien isäntäyritysten kansainvälisyyttä ja kilpailukykyä.

Ehdotuspyynnöstä pidettiin infotilaisuus Brysselissä 13.5. Alla on linkki infotilaisuuden esitykseen, josta saa kätevästi lisätietoa ehdotuspyynnöstä ja siihen liittyvistä ehdoista.

Lisätietoja:
Infotilaisuuden esitys
Erasmus nuorille yrittäjille -verkkosivu

Ehdotuspyyntö

Partnerihaut toimiston sivulla
Hankekumppanien etsijöitä ehdotuspyyntösivulla