Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
ICT | 20.5.2014

Vaikuta tuleviin Horisontti 2020 -ohjelman työohjelmiin!


Tekesin tori-sivustolle kootaan suomalaisten toimijoiden mielipiteitä ICT-alan aiheista

Euroopan komissiossa valmistellaan parhaillaan Horisontti 2020 -ohjelman työohjelmia vuosille 2016-2017. Nyt on siis aika vaikuttaa niiden sisältöihin ja pyrkiä saamaan työohjelmien hakuihin suomalaisia hakijoita kiinnostavia aiheita. Tekesin tori-sivustolla kerätään nyt ICT-alan aiheita ja teemoja, jotka olisivat tulevissa työohjelmissa tärkeitä suomalaisten organisaatioiden ja koko Suomen kannalta. Aiheita kerätään julkiselle wiki-keskustelualustalle.

Kommentteja toivotaan suomalaisilta yrityksiltä, korkeakouluilta, tutkimuslaitoksilta ja muilta kiinnostuneilta tahoilta. Mielipiteitä pyydetään erityisesti liittyen kiinnostaviin tutkimusaiheisiin. Kommentointia varten tulee rekisteröityä sivustolle.

Virallinen kommentointiaika on 6.-28.5.2014. Kommentointia koordinoi Horisontti 2020 -ohjelman virallisen ICT-komitean asiantuntijaryhmä.

Lisätietoa:
Tekesin torin tiedote aiheesta
Wiki-keskustelualusta kommentointia varten


Kuuleminen verkkoteknologian ja esineiden internetin aihealueista Horisontti 2020 -ohjelmassa

Euroopan komission DG Connect -pääosasto on avannut julkisen kuulemisen, jossa kootaan mielipiteitä verkkoteknologian ja esineiden internetin aihealueiden tutkimus- ja innovaatiohaasteista. Kuulemiseen osallistumalla on mahdollista vaikuttaa Horisontti 2020 -ohjelman vuosien 2016-2017 hakuihin.Mielipiteitä toivotaan alan asiantuntijoilta ja muilta aiheen parissa toimivilta.

Mielipiteensä voi ilmaista vastaamalla kyselyyn, joka löytyy alla olevan linkin kautta. Vastausaikaa on 27. kesäkuuta 2014 saakka.

Lisätietoa:
Lisätietoa ja linkki julkiseen kuulemiseen