Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Ympäristö, energia ja liikenne | 18.6.2014

LIFE-ohjelman rahoitushaku on auennut


LIFE-ohjelman Action Grants-rahoitushaut avattiin 18. kesäkuuta. LIFE-ohjelmalla rahoitetaan hankkeita, joiden tavoitteena on tukea ympäristön- ja luonnonsuojelun toteutumista kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti sekä hidastaa ilmastonmuutosta. LIFE jakautuu ympäristön ja ilmastotoimien alaohjelmiin, ja juuri avattu haku kattaa molemmat alaohjelmat. Rahoitusta on varattu vuoden 2014 hauissa ympäristö-alaohjelmaan lähes 239 miljoonaa euroa ja ilmastotoimet-alaohjelmaan noin 44,2 miljoonaa euroa. Ympäristö-alaohjelmassa vähintään 55 % budjetista tullaan suuntaamaan luonnon ja biodiversiteetin suojeluun tähtäävien toimien rahoitukseen.

Rahoitusta voivat hakea EU:n alueelle rekisteröityneet julkiset organisaatiot, yksityiset kaupalliset organisaatiot sekä yksityiset ei-kaupalliset organisaatiot. Rahoitushaut ovat nyt auki ja ne sulkeutuvat syksyllä 2014. Tarkemmat hakukohtaiset määräajat sekä hakuohjeet löytyvät LIFE-ohjelman sivuilta.

Komissio on julkaissut myös "Orientation document"-asiakirjan, jonka tarkoituksena on selventää mm. LIFE-ohjelman ja muiden rahoitusohjelmien eroja sekä LIFE:n alaohjelmien välisiä eroja. Linkki asiakirjaan löytyy lisätietoa-kohdasta.

Lisätietoa:
Lisätietoa LIFE-ohjelman sivuilla
LIFE Orientation document
Erityisasiantuntija Sointu Räisänen