Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
NANO- JA BIOTEKNOLOGIA | 12.9.2013 |

Ruokaturva, kestävä maatalous, vesitutkimus ja biotalous -työohjelmaluonnos vuosille 2014–2015

Liitteenä olevaan muistioon on koottu Horisontti 2020 -ohjelman yhteiskunnalliset haasteet -pilarin 2. kokonaisuuden, eli Euroopan biotalouden haasteet: elintarviketurva, kestävä maatalous, merien ja merenkulun ja sisävesien tutkimus -pääteeman työohjelmaluonnoksen keskeisimmät aiheet.

Työohjelmaluonnoksiin on syksyn mittaan odotettavissa vielä jonkin verran muutoksia, mutta luonnoksien perusteella EU:n suorista rahoitusinstrumenteista kiinnostuneiden kannattaa jo aloittaa hakuihin valmistautuminen. Tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma Horisontti 2020 käynnistyy virallisesti 1.1.2014, mutta ensimmäisten hakujen odotetaan aukeavan joulukuussa 2013.

Euroopan biotalouden haasteet: elintarviketurva, kestävä maatalous, merien ja merenkulun ja sisävesien tutkimus -kokonaisuuden alla tehtävät toimet tähtäävät luonnonresurssien kestävään hyödyntämiseen korkealaatuisella ja turvallisella tavalla.

Työohjelmaluonnos vuosille 2014–2015 sisältää kolmen haun sisällöt: pääteemoina on elintarviketurva ja sininen kasvu, joista molemmista järjestetään yksi haku. Lisäksi tulee yksi haku yleisesti muihin yhteiskunnalliset haasteet -pilarin 2. kokonaisuuden pääteemoihin.

Jos haluat yksityiskohtaisempaa tietoa Horisontti 2020 -työohjelmaluonnoksesta, älä epäröi ottaa yhteyttä EU-toimistoon.

Lisätietoja:
Muistio ruokaturva, kestävä maatalous, vesitutkimus ja biotalous -työohjelmaluonnoksesta